Bandleden

 


Nicole Richardson: zang

Nicoles zangcarrière begon op de salontafel en voor de spiegel. Het liefst zong ze de hits van Madonna. In haar tienertijd keek ze naar MTV en daarmee startte de r&b fase: TLC, Alicia Key en Whitney Houston. Met een oude radio en cassetterecorder maakte ze haar eigen mixed tapes. Niet veel later volgde het achtergrondkoortje van een soulband, gevolgd door leadzang in een bluesrockband.
Na een verhuizing naar Amsterdam ging de deur naar de muziekwereld wagenwijd open en belandde ze in jamsessies, diverse bandjes en de opnamestudio. Nicole zong Nederlandstalig en jazz, maar de blues won het uiteindelijk. De blues stroomt door haar aderen en doorspekt haar rauwe stem. Is zij de Beth Hart van de lage landen of de Tineke Schoemaker uit het Limburgse?
Thuis runt ze een gezin met drie kinderen waarmee ze het liefst knutselt, hutten bouwt, bakt, danst en wandelt. En ‘s avonds als er rust in de tent is, lekker op de bank met haar vriend. Uit de speakers rollen de tonen van Daniëlle Nicole en Ella Fitzgerald.


René Niessen: solo/rhythm gitaar en vocals

Bij René thuis werd altijd 50's, 60's en 70's muziek gedraaid. Zo ontstond zijn liefde voor rock & roll, soul, country, swing, maar vooral de blues.
René speelt al gitaar sinds zijn 10e. René was al jone leeftijd geïnspireerd door SRV en was daarom op jonge leeftijd al helemaal verkocht aan de blues!
Na een schoolbandje in de late jaren '80 sloot hij zich aan bij een bluesband genaamd 'Proud to be loud', gevolgd door een band genaamd 'Lousy Gravity'. Later richtte hij de bluesbands 'Honeytrap' en 'Blues Bomb' op en sloot zich aan bij de blues/americana/rockband de D.C.Dedly's. Hierna werd hij de gitarist bij de bekende belgische bluesband ‘Bourbon Street’, die helaas omstreeks 2019 ermee stopte. Inmiddels was René in contact gekomen met de Texaanse Maria Stanford en in 2019 richtte zij samen met enkele andere muzikanten de rock-soul-bluesband ‘Stanford’ op. Hierna startte hij samen met met Peter Berserik “the Suzets” op. Na een lange zoektocht werd in november het laatste bandlid toegevoegd aan de huidige bezetting van 'the Suzets'. 

Gear van René:
- Fender Stratocasters, Nash telecaster, Gibson ES135;

- Fender Super Reverb, Bassman, Deluxe Reverb Amp;
- Diverse effect pedals en een Fender (tube) Reverb Tank.


Loek Rutten: solo/rhythm gitaar en vocals

Loek begon al op zijn 11e met gitaarspelen. Zijn eerste band heette “Wet Flame” dit richtte hij op met zijn broer, zijn neef en een vriend.

Loek speelde in de band “Bad Influence” waar hij covers speelde van o.a. Van Morrison, Robert Cray en Santana.

Ook speelde hij in smartlappenband met vrolijke Nederlandstalige en Limburgse muziek “Hella and the Horny Heartbreakers”. Vervolgens werd hij lid van “Soulshine”, een band met overwegend akoestische muziek en werd hij medeoprichter van een Texmexband “Fiesta Loco” met vrolijke Spaanstalige muziek. Momenteel speelt hij ook nog in de bigband “Xpero”, in deze band wordt een gevarieerd repertoire van oude Jazznummers tot bewerkingen van populaire muziek gespeeld.

De oude bluesmuziek heeft echter altijd een grote invloed op Loek gehad en hij was bijzonder aangenaam verrast toen hij werd gevraagd voor “the Suzets”. Momenteel speelt Loek nog in akoestisch duo waar o.a. Blue Grass gespeeld wordt.

Gear van Loek:

- Fender Telecaster

- Fender hotrod deluxe GB.


Theej van Gend: tenorsaxofoon

Theej woont al sinds zijn geboorte in de gemeente Venray.

Hij ging als 6-jarig jongetje bij het plaatselijke zangkoor, want dat was in het gezin gebruikelijk. Daar is voor hem het muzikale fundament gelegd, waar hij nog steeds de voordelen van plukt.

Theej was al jong voor “Ten Years After “, maar zijn aandacht evolueerde langzamerhand naar blues en jazz, maar ook funk, soul en reggae hoorde hij graag.

Op het internaat had hij een oude versleten sax aan de muur hangen; saxofoons vond hij toen al geweldig!

Uiteindelijk kwam het er ook van om zijn droom te verwezenlijken en rond zijn 45e jaar kon hij eindelijk de eerste schuchtere noten blazen. Dat smaakte naar meer en met veel discipline én vele uren studeren via de plaatselijke muziekschool, kon hij uiteindelijk met verschillende blues-, big- en brassbands meespelen.

Hij begon op altsax, maar al gauw werd het tenorsaxofoon.

Theej heeft overal opgetreden in Nederland, maar ook in Duitsland

Zijn sax is een bijna antieke “Buescher Big B Aristocrat”, met een heerlijke, veelzijdige klank, Theo Wanne Parvati mondstuk, Borgani rietbinder en Vandoren V16 riet.


Tim van Dijk: drums

foto en tekst volgen 


Peter Berserik:  bas

Peter is geboren en getogen in ‘de mooiste stad achter de duinen’: Scheveningen. Op veertienjarige leeftijd begon hij met klassiek gitaarles. Vier jaar later stapte hij over op de basgitaar en begon zijn toer in verschillende bandjes en muziekstijlen. Maar de blues blijft zijn grote liefde. Peter werd geïnspireerd door bassisten Ruud van Buren (Livin’ blues) en Herman Deinum (Cuby and the Blizzards); later kwamen daar Stanley Clark, Pino Palladino en Abrahim Laboriel bij.

In de beatstad Den Haag was hij regelmatig te vinden in gruizige, rokerige bluesclubs en de muziekwinkel van Nico Servaas waar hij zijn eerste Fender Precision kocht.

Gear van Peter:

- Fender jazzbas

- Tokai precision bas, B&F precision bas

- HB P51 bas 

- Hevos 12" combo met extra 15" cabinet